Hvad er Stress symptomer?
Stress-symptomer kan både være godt og skidt. Som en overlevelsesmekanisme kan stress-symptomer bl.a. styrke vores evne til at møde livstruende situationer med en kamp/ flugt eller frysnings-reaktion. Det er dog vigtigt, at denne reaktion efter noget tid afløses af en afspændingsperiode, idet det er vigtigt, at man som menneske igen kan finde hvile.
At kunne slappe af er en vigtig forudsætning for at kunne sove, restituere og indlære.
Kroppen kan dog blive låst i en tilstand af kronisk stress/spænding. Hvor man mere eller mindre kan være anspændt hele tiden uden at kunne slappe af også selvom man prøver at sætte tid af til dette.
Årsagen til denne kroniske stress kan være spænding i leddet mellem kraniet og rygsøjlen. Denne spænding påvirker nogle meget vigtige kranienerver (9,10,11) , idet en nedsat funktion i dem kan medføre, at man som person ikke længere er i stand til ubesværet at skifte mellem spænding og afspænding.
Dette betyder at kroppen kan være fanget i en tilstand af kronisk stress. NervusVagus, den 1o. Hjernenerve kontrollerer bl.a. afspændingsfunktionen af de fleste indre organer: hjerte, lunger, lever, milt, dele af tarme og seksualfunktionen.
Endvidere innerverer 11. hjernenerve skuldre og halsmuskler, som ofte bliver ømme ved stress.
En kronisk stresstilstand kan blive meget belastende for kroppen, idet hormonudskillelsen kommer i ubalance, således at bl.a. langtidsstresshormonet cortisol bliver udløst fra binyrebarken. Langtidsstress kan på den måde blive ødelæggende for din krop, idet væv kan blive nedbrudt. Dette gælder bl.a. for Vermis, der sidder i lillehjernen, samt hippocampus. At hippocampus skrumper er meget sårbart, idet dens funktion normalt er at være en del af kroppens beroligelsessystem. Dette får bl.a. konsekvenser for personer med posttraumatisk stress, da denne tilstand ofte indbefatter angst, der ofte opstår som en automatpilot fra amygdala i hjernen, og hvor en skrumpet hippocampus ikke er i stand til at yde tilstrækkelig med beroligelse til systemet, som ellers er dens normale hensigt.
Hvordan kan en behandling hjælpe ved stress-symptomer
En kranio-sakral behandling vil ofte afbalancere hormon- og nervesystemet samt din bindevæv. Det gør din krop bl.a. ved at afspænde det vigtige led i nakken mellem hovedet og resten af kroppen, hvor nervus Vagus kommer ud fra hjernen. Samtidigt vil behandlingen ofte hjælpe dig til at nedsætte dine spændinger og andre stress-symptomer. Endvidere vil behandlingen ofte bringe dig ind i dyb ro og stilhed. Undervejs vil din krop ofte give dig og mig indsigter om, hvad der kan være årsag til dine smerter og stress-symptomer, så du kan komme til at handle anderledes end hidtil og opnå større balance i din krop.
Læs mere om Kranio-sakral terapi:https://www.kropsflow.dk/kranio-sakral-terapi
Jeg har været så heldig, at følge Lisa igennem hendes udvikling, fra det mere tekniske til det nu endnu mere blide. Jeg har stor glæde af hendes behandlinger. Jeg har været ved mange forskellige behandlere, pga. mange mén efter et cykeluheld og stresssymptomer.
Aldrig har jeg mødt nogen så nærværende og omsorgsfuld. Jeg mærker hvor godt det er for min krop og psyke, og velbefindende, at Lisa mærker efter, hvad min krop har brug for og kan hjælpe mig til at slappe helt af.
Hendes behandling er utrolig afstressende og jeg føler, at det er, som om jeg har fået en hel fridag. Jeg oplever det, som om min krop suger alt det gode til sig, og at den selv kommer på banen og kan arbejde videre. Som om den næres og vækkes og ikke længere er fastlåst og sat ud af spillet. Den får total ro, ligesom indefra og finder sin egen styrke igen.
Jeg vil derfor på det varmeste anbefale alle det, som en dejlig pause fra hverdagen. – Og specielt dem, som har brug for ro og i særdeleshed stressramte. Det har hjulpet mig meget, og det er også derfor jeg vil give Lisa mine allerbedste anbefalinger.
Venlig hilsen Mona Runge, 40 år
Brug for hjælp?
Ring nu og få en uforpligtende samtale om dine muligheder på 26 20 25 66.
Du er også velkommen til at skrive til mig på info@kropsflow.dk.
For flere referencer klik her “referencer“.